We hadden een goede eerste uitzending, de zenuwen gierde door de keel, waardoor er soms kleine weeffoutje inslopen.

Aflevering 1

Onderwerp 1: Overheid

De burgemeester aan het woord.

Onze eerste gast is burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve. Begin dit jaar begon zijn tweede termijn in de gemeente Lochem. En al maandenlang is ook zijn werk corona-gerelateerd. Lokaal stuurt de burgemeester BOA’s aan en heeft hij overleg met de politie.

Onderwerp 2: Ondernemers

Verschillende horecaondernemers aan het woord.

Zo ook Miranda Blaauw, een van onze gasten, van de De Witte Wieven in Zwiep. Willem Mogezomp van eetcafe de Hoek in Gorssel, jij bent nog wel lid. En Margreet Dikken van de Sluis in Eefde, ook nog lid?

Onderwerp 3: Geschiedenis

Wout Klein vertelt over het filmproject van het historisch genootschap.

Wout Klein is van het Historisch Genootschap Lochem-Laren-Barchem. Een actieve vereniging met een eigen ‘clubhuis’ een eigen blad en er worden lezingen gehouden tijdens Historisch Cafés in ’t Stadshuus. Maar: de meeste activiteiten liggen nu stil…

Onderwerp 4: Verenigingen

Verschillende voetbalverenigingen vertellen over hun uitdagingen en oplossing tijdens deze pandemie.

Voor voetbalverenigingen was dit een rotjaar. Er waren perioden dat er niks mocht, nu mag alleen de jeugd nog trainen, wat doet dat met een vereniging. Hoe zien de clubs de toekomst? Terug naar normaal of gaan dingen vanaf nu altijd anders?
Fijn dat jullie er zijn, Willem Gorter van voetbalvereniging Epse, Johan Peters uit Eefde en Job Dietrich uit Gorssel.

Onderwerp 5: Jeugd

&joy is een jeugd initiatief in Lochem.

&Joy is een kerverse jongerenclub die opkomt voor de belangen en het welzijn van jongeren van 13 tot 26 jaar. Ze willen Lochem aantrekkelijker maken voor jongeren. Dinsdag hebben ze in Den Haag een gesprek gehad op het ministerie van VWS en ze zijn hier om o.a. daarover te vertellen!

Onderwerp 6: Kinderen

De ijsbeer van Winterwonderland is in de studio..

De ijsbeer is het succesnummer van WinterWonderland dat komend weekend voor de 15e keer gehouden zou worden in het Openluchttheater in Lochem. Vanwege een hoog knuffelgehalte zijn kleine kinderen niet weg te slaan bij de ijsbeer.
Om het verdriet van het niet doorgaan van het evenement enigszins draaglijk te maken staat er een korte film op de website en Facebookpagina van het theater. De film heet ‘Het geheim genootschap van WinterWonderland’. Hierin zijn veel bekende sprookjesfiguren in actie te zien. Maar nu is Marina Dijkhoff, de ijsbeer hier! En zij gaat een verhaal voorlezen aan Siep, Trijntje en Teejee.

Onderwerp 7: De waan van de dag

Eindredacteur Henri Bruntink ontvangt tafelgasten.

Tijd voor de waan van de dag. Journalist Henri Bruntink is mijn sidekick. Hij volgt met interesse alle ontwikkelingen op het gebied van landbouw. Wij praten samen met Robbert Haijtink, melkveehouder in Laren en voorzitter van de afdeling Achterhoek Noord van LTO Noord. Verder is hij betrokken bij de Innovatie Coöperatie.
Gert Mogezomp (1809) weet alles van een onderzoek dat is gedaan na de mogelijkheden om biogas rechtstreeks van 10 boerderijen aan Friesland-Campina te leveren.

Gert kan uitleggen hoe zo’n biogas-hub werkt en is zelf een van de veehouders die hieraan meedoet en initiatiefnemer.
Maar eerst even de actualiteit heren: landbouwminister Schouten -zo bleek vandaag- heeft net op tijd een meerderheid weten te vinden voor de stikstofwet.