Over Allemaal 1

Allemaal 1 zendt twee keer per week een live-talkshow uit vanuit de Schouwburg in Lochem. Tijdens de lockdown, gaan we tijdelijk even terug naar één uitzending per week. We richten ons op álle inwoners van de gemeente Lochem en velen van hen komen ook aan het woord. Uit alle generaties en uit alle kernen. Van IJssel tot Berkel.

Het doel van Allemaal1.tv is om mensen te inspireren, te troosten en te vermaken in deze onwerkelijke tijden van Corona. De beperkingen van de pandemie raken ons allemaal. We geloven dat het delen van verhalen over hoe je omgaat met de druk van corona leidt tot verbinding, begrip en een gevoel van ‘we doen het samen’. En bovendien: gedeelde smart is halve smart.

Maar we gaan niet zitten somberen. We kiezen de positieve insteek en benoemen ook de dingen die goed gaan of ronduit leuk zijn. Voor de live-uitzendingen zijn we op zoek naar bewoners van Lochem die een positief bijdrage willen leveren. We hopen door de gesprekken, aan de tafel en op de sofa, met medebewoners van onze prachtige gemeente inspiratie te beiden. Het raakt ons immers allemaal en we moeten er samen doorheen.

Tijdens het programma is er ruimte voor een lach en een traan, maar ook voor pragmatische en actuele zaken. Vragen over zorg en steun, maar ook verduidelijking van de geldende maatregelen, komen aan bod. Tijdens elke uitzending komen een aantal thema’s aan bod. Die gaan over ouderen, jongeren, zorg, coronamaatregelen, handhaving, ondernemers, verenigingen cultuur en de ‘waan van de dag’. Vaste rubriek is ‘Op de sofa bank met…’ waarin iemand uit de gemeente met een bijzonder verhaal aan bod komt.

Zoals een echte talkshow betaamt wordt er aan tafel gepraat met steeds wisselende mensen. Ook kunnen filmpjes worden ingestart die bijvoorbeeld zijn gemaakt door jongeren.  Per onderdeel wordt ongeveer 6 minuten uitgetrokken zodat het nooit langdradig wordt.

Indien er vervoer nodig is voor de gasten, dan kan daar voor worden gezorgd. Allemaal1.tv zorgt dat u er goed verzorgd en ontspannen aan de tafel of de sofa zit. Per item mogen er maximaal 4 gasten aan de tafel zitten. We houden anderhalve meter afstand van elkaar en als we niet op een stoel zitten dragen we een mondkapje.

Vanuit alle hoeken van de gemeente worden mensen – volwassenen én kinderen – uitgenodigd om hun verhaal te vertellen, om te discussiëren over een thema of om informatie te geven.

Het programma is live te volgen via Youtube, elke maandag en donderdag van 18.30 uur tot 19.30 uur. Kort daarna is het via hetzelfde kanaal terug te kijken.